BTW-valkuil business seats

2018-11-06T11:07:26+00:00
17 JULI 2015

Charmant idee: business seats huren in een voetbalstadion voor relaties, potentiƫle relaties en personeel. U hebt blijkbaar weinig te leren over public relations. Maar let op: de btw op dit soort bedrijfskosten is niet altijd aftrekbaar.

 

Misverstand
Wellicht denkt u dat de btw op de huur van de seats aftrekbaar is, omdat het gaat om zakelijke bedrijfskosten: kosten die verbonden zijn aan het onderhouden van uw netwerk. Een misverstand, van het soort waarvoor uw accountant u kan behoeden.

 

BUA
In de hierboven geschetste situatie komt namelijk het Besluit Uitsluiting Aftrek Omzetbelasting (BUA) om de hoek: het gaat hier ook om relatiegeschenken. Daarnaast biedt u uw personeel gelegenheid tot ontspanning. Dat gaat zomaar niet: ook daardoor roept u het BUA over u af.

  • De btw op uitgaven die u doet voor het onderhouden van uw netwerk is niet altijd aftrekbaar
  • Uw accountant weet alles over de bepalingen van het Besluit Uitsluiting Aftrek Omzetbelasting