Hulp bij zakendoen in het buitenland

2018-11-06T11:07:26+00:00

18 AUGUSTUS 2015

Stel dat u met uw onderneming zaken wilt doen in het buitenland: hoe pakt u dat aan? Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft u toegang tot een wereldwijd buitenlandnetwerk. Voordat u werkelijk tot zaken komt, is het uiteraard van belang dat u met uw accountant doorneemt aan welke financiële en fiscale regels u gebonden bent in het land in kwestie.

 

Adequate samenwerking
Voornoemd buitenlandnetwerk bestaat uit ambassades, consulaten, ‘Netherlands Business Support Offices’, Innovatie-Attachés en landbouwraden. Deze instanties helpen met informatie over buitenlandse markten en bij het zoeken naar betrouwbare agenten, distributeurs en partners om gezamenlijk producten te ontwikkelen. De diverse onderdelen van het netwerk werken adequaat samen.

 

Wet- en regelgeving
Via RVO.nl is ook te vinden welke subsidies in welk land voorhanden zijn. Daarnaast heeft u toegang tot het Enterprise Europe Network. Dit netwerk bestaat uit 600 buitenlandse handelsbevorderende instanties, zoals universiteiten, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, Kamer van Koophandel, banken en innovatiecentra. Via de RVO is heel veel informatie te vinden, maar bij zakendoen in het buitenland – zeker wanneer in meerdere landen tegelijk – krijgt u te maken met een wirwar aan wet- en regelgeving, ook op fiscaal gebied. Schakel daarom tijdig uw accountant in.

  • Uw accountant weet waar de juiste informatie te verkrijgen is met betrekking tot de wereldwijde fiscale wet- en regelgeving
  • Geef uw accountant de kans u te behoeden voor schaatsen over één nacht ijs